Ny Debatbog om at være RADIKAL i fortiden og i fremtiden

posted in: Nyheder | 0

 Køb Radikal debatbog her

 

Radikal – historien og fremtiden.

Bogen ”Radikal” er det nye radikale statement til samfundsdebatten og bliver uddelt som den officielle politiske pamflet på landsmødet i efteråret 2018.

”Radikal” er en fortælling om, hvor vi som samfund befinder os i et kulturhistorisk perspektiv. Hvor vi kommer fra, og hvor vi har mulighed for at bevæge os hen, hvis vi vil stå sikkert og oplyste i fremtiden.

Den er skrevet som et fundament for radikale tanker anno 2018, der peger fremad mod frisind, med fremtidsvisioner der er solidt forankret i historien. Og “Radikal” er mere end politiske drømme. Den er et kulturhistorisk manifest, der fremragende illustrerer, hvorfor vi skal tænke radikalt, når vi skaber vores fremtid.

Bogen tager afsæt i en kulturhistorisk gennemgang af tiden før og efter dannelsen af partiet Radikale Venstre i 1905. Den skildrer de kulturelle strømninger og politiske diskussioner om radikalisme, der prægede Danmark og resten af Europa i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet.

Partiets politiske udvikling undersøges med blik til afgørende udviklinger og diskussioner i det danske samfund, herunder det moderne gennembrud, dannelse, kvindefrigørelse og ligestilling.

Bogen udfolder disse emner ved at stille skarpt på centrale skikkelser i tiden såsom Georg Brandes, Viggo Hørup og Elna Munch, der alle var med til at præge Danmark og partiet Radikale Venstre op til og efter partiets grundlæggelse.

 

»Vi må bekæmpe våset i politik, ellers bliver vi alle sammen dummere« – Sofie Carsten Nielsen i Politiken.

Er du i tvivl om du skal købe debatbogen og blive klogere på historien og fremtiden. Læs interview med Sofie om bogen her:

https://politiken.dk/debat

 

Fra bogens forord: Uanset om du elsker eller hader os, kommer du ikke uden om os. Radikale synspunkter og grundværdier har haft afgørende indflydelse på dansk politik og det danske samfund de sidste 125 år. Uanset om du er enig eller uenig, har radikale spillet en rolle, hver gang der er sket omfattende samfundsforandringer i Danmark. Så hvis du vil kende din politiske fortid, forstå din nutid og være med til at forme din fremtid, ja, så skal du læse Radikal.

 

Om forfatterne

Peter Lauritsen er dansk professorovervågning ved Institut for Informations- og Medievidenskab på Aarhus Universitet. Han har tidligere udgivet bogen ”Big Brother 2.0” om Danmark som overvågningssamfund, som udkom på Informations Forlag i 2011. Peter Lauritsen er medlem af Radikale Venstre.

Sofie Carsten Nielsen er stedfortrædende politisk leder for Radikale Venstre i Folketinget. Hun er uddannet cand.scient.pol. og har siddet i Folketinget for Radikale Venstre siden 2011.

Sofie Carsten Nielsen har bl.a. skrevet til antologien “Tilbage til rødderne”, om radikale værdier og EU fra 2008 og bidraget til antologien “De røde sko” med kapitlet “Fru Danmark og Hr. EU” fra 2002.

Rune Christiansen er Folketingskandidat for Radikale Venstre i Syd- og Sønderjylland og medlem af partiets hovedbestyrelse. Han er ansat som lektor ved læreruddannelsen i Aarhus, hvor han underviser i historiedidaktik.

 

Copenhagen Storytellers – Forlagets vinkel

Forlaget Copenhagen Storytellers fortæller historier fra et nyt Danmark og står bl.a. bag bogen ”Jeg vågner op som fremmed”, som bygger bro mellem kulturer og er inspiration til en ny generation af forfattere og fortællere. Vi ser, at et opbrud i det danske samfund er på vej. Og vil gerne bidrage til, at de aktuelle værdikampe fører samfundet videre på en sund vej. De Radikale har igennem hele deres historie været en uvurderlig vigtig politisk og kulturel faktor for vores samfund. Partiet har været en central del af den vigtige demokratiseringsproces, vi har oplevet i Danmark. En proces som stadig er i live, og hvis videre færd denne bog måske kan inspirere og skabe visioner til. Mange af de største visioner og innovationer, vi har oplevet i dansk politik, er kommet fra radikale tænketanke og strømninger, selvom alle måske ikke er klar over det. De Radikale har i vores øjne, således haft den største grobund og vækstskabelse for nye politiske tanker og værdier, selvom partiet ikke er størst i mandater.

Læs bogen og bliv klogere på fremtiden – gennem historien.

 

 

Køb Radikal debatbog her

Leave a Reply